Halk arasında Perili Köşk olarak bilinen Edwards köşkü (Murat Köşkü) , Fevzi Çakmak Caddesi ile Gençlik Caddesinin kesiştiği yerdedir.
Günümüze Murat Köşkü adıyla ulaşan binanın üzerinde bulunduğu arazi 1820’lerde James Whittall tarafından Edwards Ailesi’ne satılmıştır. Bina, 1880 de İngiliz ailesi olan Edwards tarafından yaptırılmıştır. Büyük bahçesinin arka kısmında yıkılmaya yüz tutan bir hamam bulunur.
İngiliz Ordusu’nun Mısır’dan çekilmesi sonucu İzmir’e yerleşen ordu görevlisi Charles Edwards’ın şehre yerleştikten bir süre sonra öldüğü bilinmektedir. Onun oğlu olan Anthony Francis Edwards ise 1830 yılından itibaren İzmir ve İstanbul’da basın hayatının önemli bir kişiliği olmuş, İzmir-Kasaba (Turgutlu) Demiryolu yapımı ve İzmir Gaz Şirketi’nin de kurulması şehre katkıları arasında sayılmıştır. Köşkün günümüze kadar ulaşan isminin ise Anthony Francis Edwards’ın kızı Emily’nin evlendiği Constantin Murat’tan geldiği tahmin edilmektedir.
Büyük bahçesinin arka kısmında yıkılmaya yüz tutan hamam Bornova’da bazı köşklerde görülen tek hücreli genelde ailenin kullandığı özel hamamdır. Köşkle birlikte aynı tarihte yapıldığı bilinen hamam özen gösterilmediği için bakıma ihtiyacı vardır.