Ana gözlü , İki yöne hafif eğimli , Sivri (3) (anagöz) ile Yuvarlak (6) göz Düz Atkı kemer formlu bir köprüdür.
İnşa malzemesi moloz taştır. Yer yer kaba yonu taş ve üç büyük kemerin örgüsünde düzgün kesme taş görülür. Ayrıca, büyük taşlar arasında yüzey boşlukları tuğla kırıklarıyla doldurulmuştur.
~64 m; genişliği 3,6 m; büyük kemer açıklığı 5,5 m’dir.
Tarihlendirme :
Yapının bir kitabesi yoktur. Doğrudan ilgili bir belge de bulunamamıştır.
Alman sanatçı Carl Haag’ın 1858 tarihli resminde betimlenmiş iki köprünün, Çiçekliköy’de sözünü ettiğimiz bu köprü ile 159 m kuzeydoğusunda küçük bir derenin üzerinde yer alan Küçük Köprü olabilecekleri kanaatindeyiz. Betim, mevcut yapıların konumları ve siluet görünümleri ile tutarlıdır. İzmir ve çevresinde, bildiğimiz kadarıyla bu poziyonda birbirine yakın ve genel özellikleri örtüşen başka iki köprü yoktur. Buna dayanarak, Haag’ın betimlediği köprülerin bunlar olduğu kabul edilirse, yapının 1858 öncesine ait olduğu kabul edilmiş olur. Nitekim Karaosmanoğlullarından Pulad Mehmed Ağa’nın 1793’te (tam konumu belirsiz olmak üzere) Nif üzerinde yaptırdığı Büyük Köprü kaydı bu durumla tutarlıdır.
Kanımızca söz konusu Büyük Köprü bu köprü olmalıdır.Köprü’nün, Bornova’dan Manisa’ya giden eski yol üzerinde olduğu aşikar olmakla birlikte, bu köprü üzerinden geçtiğini anlatan bir seyyaha henüz rastlanmamıştır. R. Kiepert’in haritasında Bornova’dan Sabuncu Beli’ne ve Manisa yönüne ilerleyen 3 ayrı yolun üçü de Nif üzerinden geçtiği halde bu kesimde hiçbir yerde köprü işaretli değildir. Köprünün kuzey ucundan devamla, kıvrılarak kuzeye devam eden eski bir taş döşeme yolun izleri, restorasyon öncesinde hala gözlemlenebilmekteydi.
Bu yolun 159 m kuzeydoğuda küçük bir derenin üzerinde yer alan Küçük Köprü’ye gittiği, o köprüyü geçtikten sonra Çiçekliköy, Yakaköy, Manisa yönlerine ayrıldığı anlaşılmaktadır.