Bornova Işıklar Mahallesi 6028 sokak No: 1 de 22343 ada 1 parselde bulunan Işıklar / Işıkkent eski yağhanesi 214.81 metrekare alana sahip dikdörtgen planlı bir yapıdır.
Uzun bir dönem işlevini kaybetmiş yapı şu an boş ve atıl durumda olup yıkılmak üzeredir. Cami sokağında (6028 sokak ) giriş kapısının üzerindeki süs plakası yapının eski olduğunu göstermektedir.
Yapım tarihi hakkında bilgi bulunamayan eski yağhane 6029 sokak da bulunan uzun kenarı üzerindeki 3 adet pencere üzeri yuvarlak kemerleri tuğla süslemelidir. Yapı yığma taş ve almaşık sistemle yapılmıştır. Malzeme giriş kapısı yine bu sokakta olup demir korkuluklu ve çevresi kesme taşlarla korunmaktadır. Duvar işlemelerinde devşirme malzemeler bir süs unsuru olarak kullanılmıştır.