Çeşme, 3.59x3.66 m, ölçülerinde, dikdörtgen planlı, tek cepheli olarak kesme taştan inşa edilmiştir. Üst örtüsü kubbe olan çeşmenin saçak kısmı yıkılmıştır.
Çeşmenin batı cephesinde yer alan çeşme nişi üzerindeki S kıvrımlı kemerde dönüşümlü olarak kırmızı ve beyaz mermer kullanılmıştır. Düz ve yarım daire profilli silmeler kemerin alt bölümünü, ayak ve sütunların da başlıklarını oluşturacak şekilde nişi dolaşır. S kıvamlı kemer, iç ve dış bükey iki kademeden oluşmuş ise de dış bükeyi oluşturan taşlar yerlerinde bulunmamaktadır. Kemerj içten kuşatan yarım daire profilli bir süme sütuncelere oturtulmuştur. Kemer içine kitabe ve kitabenin üzerine de yerleştirilmiştir. Çeşmenin ayna taşında S ve C kıvrımları, gonca ve dal motifleri ile oluşturulan bir bezeme görülmektedir. Bu kompozisyonun ortasında meyve tabağı ve içerisinde çiçek motifi yer alır.
Yerinde bulunmayan çeşme lülesinin etrafı gömme bir kemerle çevrilidir.
Bugün yerinde olmayan saçağın altında 0.40 X 0.30 m. ölçülerinde oval, silmelerle dışa taşırılmış bezemesjz simetrik iki kartuş bulunmaktadır.
Çeşmenin su teknesi oval formda olup, ön yüzü silmelerle hareketlendirilmiştir.
Çeşme bati cephenin iki köşesi yuvarlatılmış ve buralara küçük çeşme için, mermer aynalar yerleştirilmiştir.
Birbirinin sjmetrisi olan bu çeşmelerin kuzey köşedeki 0.85x0.45 m. güney köşedeki 1.15x0,45 m. ölçülerinde yapılmıştır, Bu çeşmeler yan taraflardan kalın profilli daire silmelerle sınırlandırılmıştır. Niş kemerleri içerisinde ve yanlarında uç kısımları yuvarlatılmış dikdörtgen geometrik unsurlar yer alır, Kuzey köşe çeşmesi daha kısa tutulmuş ve bezemesi de daha sade yapılmıştır, Ayna taşında, stilize yaprak ve kıvrımlarla oluşturulan bir bezeme görülmektedir.
Güney köşe çeşme aynılığında, etrafı kıvrımlarla belirlenen bir madalyon, iki yanında S ve C kıvrımları, madalyonun üstünde ise vazoyu andıran bir süsleme bulunmaktadır. Bu kompozisyondan bağımsız olarak köşelerde küçük boyutlarda simetrik ve ağızları zıt yönlere bakan iki hilal ve önlerinde jç içe girmiş dairler vardır. Güney küşe çeşmesinin su teknesi oval olup, diğer köşede bu bölüm yıkılmıştır.
Çeşmenin güney cephesinde su teknesine benzeyen düzenlemenin görünen küçük bir bölümü ve batı yüzünde su teknesinin üntrini dolaşan iç ve dış bükeyli silmeler çeşmenin bir yüzünün daha olabileceğini düşündürmektedir.