Camaşırhane çeşmesi yapıya bitişik bir vaziyettedir.
Diğer Özbek çamaşırhanesi gibi büyük hazneli çeşmeleri ile yanında çamaşırhane binasıyla beraber köylünün müşterek kullandığı bir ÇAMAŞIRHANEdir. Özbek'liler çamaşırhanelere TERSLİK diye de adlandırırlar. Çeşmesine de Terslik çeşmesi diye adlandırmışlar.
Özbek Mahallesi'ndeki diğer çamaşırhanede olduğu gibi dikdörtgen bir çamaşırhane ile bitişiğindeki çeşmeden oluşmaktadır. Yapı tamamen yenilenmiştir ilk şekline ait herhangi bir bilgimiz olmayan çamaşırhanenin bugünkü onarımlarında ne kadarına Sadık kalındığı kesin olarak söylenemiyor. Kaba yonu taş ve moloz taşlardan yapılmış olan eser Kuzey Güney doğrultulu dikdörtgen bir alana oturmaktadır. Biri Kuzey cephesinin batısına diğeri Güney cephesinin ortasına yerleştirilmiş iki girişi vardır. Girişlerin üzeri düzdür, kemerleri yoktur. Kuzey girişi Ocak nişi nedeniyle cepheyi ortalayamamıştır. Bir miktar batıya kaydırılmıştır. Cephelerde girişler dışında açıklık yoktur.
Daha önce yıkılmak üzere iken Özbek meydan düzenleme ve çevre geliştirme kapsamında yapılan restorasyonlar kapsamında bakımı yapılmıştır.
Yapının inşa kitabesi olmadığı gibi hakkında bilgi veren kayda da rastlanamadı . Çamaşırhane diğer Urla çamaşırhaneleri, ile güneyindeki Denizli Mahallesi Camii hazinesinin Mezar taşlarının 17 yüzyıl ortalarıyla 18. yüzyılın başları tarihlenmesi nedeniyle ; çamaşırhanenin ilk yapısının 18 yüzyılın ortaları ile 19. yüzyıl başları arasında ait olabileceği akla yakın o gelmektedir.
Çamaşırhane yapıları, Urla çevresindeki köy yerleşmelerinde her mahalleye bir tane olacak şekilde inşa edilmiş sosyal amaçlı yapılardır. Yapılar, mütevazı bir kitle olarak moloz taştan inşa edilmişler ve duvar yüzeyleri sıvanmamıştır. Bunlar, Urla çevresindeki Osmanlı dönemi kültür izlerini göstermeleri açısından tarihi birer değerdir ve kültür mirasımız içinde büyük bir sosyal anlam taşımaktadırlar.