Osmanlı döneminde V. Mehmet Reşat’ın tahta çıkışı ile Reşadiye ismini alan Zeytindağ (eski Kiliseköy), şimdilerde bu ismi Şakran yönünden Bergama’ya doğru ilerlerken deniz kıyısında yer alan İskele mevkiinde yaşatmaktadır. Bu bölge eski CAMİı ve kıyıdaki TARİHİ ANTREPO’lar dikkat çekmektedir. Osmanlı dönemminde gümrük işlemlerinin yoğun olarak kullanılan Gümrük binası ile depo ve antrpoların yıkılmakta olan binaları halen görünmektedir.
19.yüzyılda Sultan V. Mehmet Reşat tahta çıkışı ile birlikte yapımına başlayan cami uzun zaman bakımsızlıktan kullanılmamıştır. 2014 yılında yapılan restorasyonlardan sonra şu an kullanılır hale getirilmiştir. Restorasyondan sonra cami ismi Yenişakran Abdülkadir Geylani diye değiştirilmiştir.
Bugün ihtişamını yitirmiş, harabe görünümündeki Elaia özellikle Hellenistik Dönemde en parlak günlerini yaşamış, Pergamon’un savaş ve ticaret limanı olarak büyük bir ün kazanmıştır. Kentin, kırk hektardan fazla alan kapladığı ve Pergamon metropolünün yakın çevresindeki en büyük kentsel yerleşim yeri olduğu bilinmektedir. Elaia’dan günümüze az sayıda sur duvarı kalıntıları kalmıştır. Liman rıhtımının tamamen toprakla dolduğu görülmektedir. Dalgakıranın ise sadece bir kısmı günümüze ulaşabilmiştir. Kente ait mimari parçalar, denizden ve karadan taşınarak farklı amaçlarla tekrar kullanılmıştır. Kent alanının yüzeyinde mimari unsurlara dair yoğun bir malzeme topluluğuna rastlanmasa da, Pergamon Kazısı kapsamında 2006-2011 yılları arasında yürütülen yüzey araştırmaları sayesinde kentin kapalı liman, açık liman, surlar, akropolis tepesi ve yakın çevresindeki diğer yapıları hakkında bilgi sahibi olunmuştur.