Bayındır ilçesi, Arıkbaşı Mahallesi , okul sokak , 123 Ada, 203 Parsel , 5.439,07 metre kare Tapu Alanı sahip , Kargir, Pamuk Çırçır Fabrikası Ve Arsası ile Müştemilatı geniş bir alana yayılmış sanayi yapısıdır.
Bir zamanlar ’beyaz altın’ denilen pamuk, ithal ürün nedeniyle artık ekilmeyince, pamuğun işlendiği çırçır fabrikaları da bir bir kapanmaya başladı.
Çocukluğu pamuk tarlasında, gençliği prese makinelerinde geçen 48 yaşındaki Armağan Tenik, 30 yıllık çırçır fabrikasını plastik saksı üretimi için kiraya verdi, içindeki makineleri de hurdaya sattı. Pamuk ithalatının artmasıyla yok olan pamuk tarlaları, çırçır fabrikalarının da kapanmasına neden oldu.
İzmir’in Bayındır İlçesi’nde 1985 yılında kurulan, 30 işçinin çalıştığı, hamalların, kamyoncuların ekmek yediği 5 bin metrekarelik çırçır fabrikası 2006 yılında şalteri indirdi. Çocukluğu pamuk tarlasında, gençliği prese makinelerinde geçen Armağan Tenik, fabrikayı 9 yıl boş tuttu. Büyük bir umutla hükümet politikalarının pamuğa can vermesini bekledi. Üç yıl önce fabrika içindeki makinelere 150 bin lira teklif edildi ama satmadı. Ancak o da dayanamadı ve çiçek üretiminin arttığı ilçede fabrikasını plastik saksı üretimi yapan bir firmaya kiraladı.