Hacı İbrahim Camii ; Hacı İbrahim Mahallesi-Türkeri Sokak üzerinde, bir avlu içerisinde yer almaktadır.
Yapı enine dikdörtgen planlı bir harim, harimin kuzeyindeki son cemaat yeri ve kuzeybatıdaki minareden oluşmaktadır. Harim düz ahşap tavanla örtülüdür. Yarım daire profilli mihrap nişinin köşeliklerinde daire şekilli rozetler bulunmaktadır.
Yapının herhangi bir inşa kitabesi olmamakla birlikte, aynı tarihte inşa edildiği düşünülen minaresinin giriş açıklığı üzerinde 1909 tarihli bir inşa kitabesi bulunmaktadır. Üç kubbeli ve minareli bir mimari süslemenin içerisinde yer alan bu kitabe oldukça dikkat çekicidir.
Plan özellikleri:
Enine dikdörtgen planlı bir yapı olan avlu içerisine konumlanmıştır. Kuzeyde son cemaat yeri 3 sütun ve bir duvarın taşıdığı düz çatı örtülüdür. Hemen bitişiğinde batı köşede minaresi sekizgen kaideli girişi ise doğudandır. Sol üstü ve harimin giriş kanadı kadınlar mahfilidir. Harimin güney duvarında yarın daire mihrap nişi bulunur 2 yanına çıkma sütunceler eklenmiştir. Dört yönde simetrik pencere açıklıkları mevcuttur.
Süsleme programı:
Giriş kapısı yuvarlak kemerli olup sade bir görünümdedir. Pencerelerin formları yuvarlak kemerlidir. Mihrap üstten yarım daire silmelerle çerçeveye alınmış köşeliklerinde rozet motifi vardır. İki yanında vitray süslemeli pencereler vardır. Minarenin yuvarlak kemerli giriş kapısı üzerine kitabe panosunda 3 kubbeli bir cami kabartması ve altında 4 satır sülüs inşa metni bulunmaktadır.
Yapı malzemesi taş ve tuğladır. Minarenin tamamı tuğladan inşa edilmiştir. Minarenin kaidesi üzerinde kitabesi bulunmaktadır ve 1909 tarihi verilmektedir.