Sığacık Camisi’nin kuzeybatısında, camiye yaklaşık 50 metre uzaklıkta, Koğuş Sokak üzerindedir. Özel mülk olan yapı, yakın zamanda önemli bir onarım geçirmiştir. Günümüzde Kafe olarak kullanılmaktadır.
Duvar köşelerinde kesmetaş, diğer kısımlarda ise kırmataş kullanılarak inşa edilen yapı, kare planlıdır ve tek kubbeyle örtülüdür . Yapının asıl girişi kuzey cephe üzerindedir. Güney cephesinde ortada mihrap çıkıntısı ve iki yanında sonradan açılmış birer giriş yer almaktadır.
Geçişi tromplarla sağlanan kubbe sekizgen bir kasnak üzerine oturmaktadır ve dıştan alaturka kiremitlerle kaplanmıştır. Tek sıra halinde düzenlenmiş bir kirpi saçak, yapıyı dört yönden dolanmaktadır.
Bugün, yapının mescit olarak anılmasına karşın, mihrabı dışında mescit olduğunu gösterecek bir ipucu yoktur. Çok yakında bir cami varken, küçük bir mescide neden ihtiyaç duyulduğu konusu düşündürücüdür. Cami ve hamamla birlikte, bu eserlerin banisi için bir türbe olarak inşa edilmiş olabileceği akla gelmektedir. Ancak, bu savı kanıtlayacak bilgi ve belge de yoktur. Bu küçük mescidin inşa edildikten kısa bir süre sonra cemaate yetmemesi üzerine, yakındaki caminin inşa edilmiş olması akla yatkın görünmektedir. Bu durumda mescit, cami ve hamamdan daha önce inşa edilmiş olmalıdır.
Yapıda her hangi bir kitabe yoktur. İnşai özellikleri açısından cami ve hamamla benzer özelliklere sahiptir.
Sığacık mescidi’nin, kale ile birlikte, kalede çalışan işçilerin ibadet etmeleri için inşa edilmiş olması muhtemeldir. Bu durumda, 16. yüzyılın ikinci çeyreği inşa tarihi olarak düşünülebilir.