İzmir Dikili İlçesi Salim Bey Mahallesi 32. Sokakta bulunan Bahriyyun (İsmail Bey) Camii 01.01.1887 yılında Dikili Liman Reisi İsmail Bey tarafından yaptırılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1995 yılında onarılmıştır.
Cami; boyuna dikdörtgen planlı, ahşap çatılı ve önünde kuzey cephede son cemaat yeri bulunmaktadır. Cami eğimli arazi üzerine inşa edilmiş olduğundan, caminin son cemaat yerine sekiz adet taş basamakla çıkılmaktadır. Son cemaat yeri ortada kare şeklinde iki ayak üzerine oturan iki ağaç ayak ile yan duvarlara bitişik iki ağaç ayak, ahşaptan Bursa kemeri şeklinde üç adet kemeri taşımaktadır. Ahşap Bursa kemerlerinden ortadaki dar, yanlardaki iki kemer daha geniş tutulmuştur.
Kemerleri taşıyan ağaç direkler birbirlerine ahşap hatıllarla bağlanmıştır. Son cemaat yerinin iki yan duvarı kapalıdır. Üzeri çıtalı ahşap tavanla örtülüdür. Tavanın ortasında kare şeklinde göbek yer almaktadır. Son cemaat yerinde; alt ve üstte ikişer pencere yer almaktadır. Alt pencereler daha büyük tutulmuştur. Alt pencerelerin söve lentoları yontu taşındandır. Pencere korkulukları demirden ve lokmalıdır. Son cemaat yeri yuvarlak kemerlidir. Kemer ve söveler yontu taşından yapılmıştır. Kapının üzerinde caminin inşa kitabesi ile kitabenin iki yanında birer madalyon yer almaktadır. Harim kısmının üzeri çıtalı, ahşap tavan ile örtülüdür.
Tavanın ortasında kare şeklinde bir göbek yer almaktadır. Göbeğin içerisinde geometrik ve bitkisel süsleme yer almaktadır. Göbeğin içi kök boya ile boyanmıştır. Mihrap; kemerli, basit niş şeklindedir. Ahşap minber son onarımda yenilenmiştir. Mekân güney, doğu ve batı cephelerinde ikişer pencere, kuzey cephede son cemaat yerine açılan alt ve üstte ikişer pencere ile aydınlatılmıştır. Pencereler içten kemerli, dıştan dikdörtgen kesitlidir. Dış cephede pencerelerin üzerinde tuğla kemerli alınlıklar yer almaktadır. Üst pencereler mahfil katına açılmaktadır. Pencerelerin lento ve söveleri yontu taşındandır. Demir korkuluklar lokmalıdır. İçte kuzeyde ahşap mahfil katı yer almaktadır. Mahfile batı duvarına bitişik ahşap merdivenle çıkılmaktadır. Mahfilin önündeki korkuluk kafesli olarak düzenlenmiştir. Duvarlar moloz taş örgülü ve aralarına tuğla hatıllar atılmıştır. Duvarlar iç kısımda sıvalıdır. Ahşap çatı Marsilya tipi kiremit kaplıdır.
Caminin altında bordun yer almaktadır. Bordum katına giriş son cemaat yerine çıkışı sağlayan taş basamaklı merdivenin iki yanında yer alan birer kapı ile sağlanmaktadır. Minare; son cemaat yerinin batısında yer almaktadır. Minare yontu taşından yapılmıştır. Kaide sekizgen planlı kapısı kuzey cepheye açılmaktadır. Pabuçluk oldukça yüksek tutulmuştur. Gövde silindiriktir. Şerefe altı silmelidir. Korkuluk ve külah taştandır. Caminin çevresinde hazire bulunmaktadır.